Primaria si RAT solicita schimbarea modului de calcul a facturii pentru incalzire

Primaria Cluj si Regia Autonoma de Termoficare au solicitat modificarea prevederilor legale, in scopul reducerii costurilor pentru incalzirea furnizata de tevile care traverseaza proprietatea cetatenilor debransati.

 

"Solicitarea vine in urma multiplelor sesizari ale clujenilor care au atras atentia muncipalitatii ca au ajuns sa plateasca sume foarte ridicate catre Regia Autonoma de Termoficare, in ciuda faptului ca sunt debransati de la sistemul centralizat de termoficare. Practic, potrivit unui calcul stabilit de catre Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (A.N.R.S.C), celor care au centrale termice de apartament li se calculeaza un cost suplimentar de catre RAT in contul caldurii pe care o primesc prin tevile care le tranziteaza apartamentele", se arata intr-un comunicat al Primariei.

 

Cele doua institutii cer revizuirea cadrului legal prin care se reglementeaza repartizarea consumurilor de energie termica intre consumatorii din blocuri. Reprezentantii Primariei cer anularea prevederilor care impun un procent unic de plata pentru toate apartamentele debransate.

 

"Nu este normal ca toti clujenii sa plateasca la fel pentru caldura emisa de tevile care le trec prin imobile, pentru ca unii le-au izolat, conform legii, iar altii nu, insa de platit si se calculeaza tututor la fel, de catre administrator. Normativul trebuie modificat in sensul in care sa permita un calcul echitabil al obligatiilor de plata si oamenii sa poata plati exclusiv ceea ce consuma", a declarat primarul Sorin Apostu.

Comentarii Facebook