Primaria Cluj pune taxa de 300 de lei pe desfacerea casatoriei ca sa nu duca "actul de divort in derizoriu"

Directia de Evidenta a Persoanelor din cadrul Primariei propune instituirea unei taxe de 300 de lei pentru solutionarea cererilor de divort depuse la Starea Civila.

 

"Avand in vedere faptul ca familia este institutia fundamentala in societate, este unul din factorii care se preocupa de educatia omului, de promovarea valorilor morale si nationale, consideram ca daca oferim o procedura pe cat de simpla pe atat de incurajatoare din punct de vedere pecuniar, vom duce actul de divort in derizoriu, dand posibilitatea oricarei familii sa divorteze, iar mai apoi sa se recasatoreasca, creand astfel un cadrul instabil si fragil asa-numitei institutii a casatoriei", se arata care insoteste proiectul propus consilierilor locali.

 

Potrivit reprezentantilor Serviciului de Stare Civila, marea majoritate a municipiilor din Romania au stabilit taxe speciale: primariile din judetul Cluj de 200 pana la 300 de lei, la Targu-Mures 650 de lei, 500 la Bistrita, Zalau si Galati sau 300 de lei la Iasi, Baia Mare, Timisoara si Oradea.

 

La notar, desfacerea casatoriei prin acordul partilor costa 500 de lei.

 

Propunerea Directiei de Evidenta a Persoanelor si a Serviciului de Stare Civila va fi dezbatuta in sedinta de Consiliu local din 22 februarie.

Comentarii Facebook