Primăria Cluj nu mai vrea parade gay în oraș? Dan Tarcea: O manifestație e suficientă. Au spus ce au avut de spus



Sâmbătă a avut loc prima manifestație a comunității LGBT din Cluj, pe malul Someșului, sub forma marșului ”Cluj Pride”, însă aceasta ar putea fi și ultima.

Invitat la Realitatea FM, marți dimineață, viceprimarul Dan Tarcea a declarat că ”este suficientă o manifestaţie”, precizând că dacă cei din comunitatea LGBT mai doresc astfel de manifestații ”sunt și alte orașe în care își pot desfășura activitatea”.

Eu cred că este suficientă o manifestare. Au spus ce au avut de spus. Și-au exprimat punctul de vedere și sunt și alte orașe din România în care pot să își desfășoare activitatea”, a spus viceprimarul Dan Tarcea.

Tot sâmbătă a avut loc, în centrul orașului, în Piața Avram Iancu, o contra-manifestare organizată de partidele Noua Dreaptă, PRU și PRM. Acolo a avut loc și un incident în care actrița Oana Mardare a fost bruscată de jandarmi, după ce a mers în mijlocul manifestanților.

Noi am făcut ceea ce trebuia. Am aprobat cele două manifestații. Din nefericire la una din manifestații s-a escaladat, cred că, mult prea mult toată situația și ar fi putut să arate că, Clujul este un oraș cosmopolit, un oraș deschis, un oraș tolerant în care au loc absolut toți”, a mai spus Tarcea, despre cele două evenimente de sâmbătă.

Comentarii Facebook