Primăria Cluj-Napoca vrea să preia cinematograful Republica. Vor să îi dedice lui Florin Piersic o cafenea culturală



Emil Boc a anunțat, joi, că Primăria a semnat cererea către RADEF pentru a prelua cinematograful Republica, din centrul orașului, în administrarea municipalității.

Edilul șef a precizat că municicpalitatea dorește să îi dedice actorului clujean o cafenea culturală.

Chiar ieri am semnat hârtia adresată RADEF București, prin care am solicitat predarea în proprietate Primăriei Municipiului Cluj-Napoca a cinematografului Republica, ceea ce va însemna că ne vom putea duce la capăt proiectul prin care un actor extraordinar, Florin Piersic, și un om cu care ne mândrim peste tot, un actor fără egal în România, va avea șansa unei cafenele culturale sau a unei forme prin care să punem în valoare prestigiul lui, atât pentru clujeni, cât și pentru străini, pentru vizitatori”, a declarat Emil Boc, la Napoca FM.

Primul spune că trecerea cinematografului în proprietatea municipalității și realizarea unei cafenele culturale ar fi o surpriză plăcută pentru actor.

În momentul în care noi vom fi proprietarii cinematografului Republica, vom putea trece și la această etapă așteptată de clujeni și bine meritată. Marele actor se apropie și de vârsta de 80 de ani și cred că ar fi un gest extraordinar al clujenilor pentru a-l sărbători, inclusiv cu cinematograful în proprietatea Primăriei și cu o cafenea culturală pe măsură”, a mai spus Boc.

 

Florin Piersic CERE să i se dea cafeneaua ”La Mărgelatu”, de la Cinema Florin Piersic: Am fost PACALIT

Comentarii Facebook