Primaria Cluj-Napoca se lupta in instanta cu o firma care contesta contractul de colectare selectiva a deseurilor menajere


Primaria Cluj-Napoca va fi amendata de Ministerul Mediului daca nu colecteaza selectiv deseurile menajere. Contractul privind salubrizarea stradala trebuia sa fie semnat cu firmele Bratner Veres si Rosal joi, 27 mai, dar a fost contestat si este blocat.

Primarul Sorin Apostu a anuntat ca va da in judecata compania ASA Servicii Ecologice SA, care a depus o contestatie la Curtea de Apel "in data de 26 mai o la decizia Companiei Nationale pentru Solutionarea Contestatiilor de adjudecare a constractului catre SC Rosal si SC Compania de Salibritate Brantner Veres SA. Prejudiciile se ridica la circa 100.000 de euro pentru fiecare an in care nu se deruleaza contractul, adica valoarea redeventelor pentru concesionarea serviciilor de salubrizare menajera", sustine Sorin Apostu.

Daca primaria nu va demara programul de colectare selectiva a deseurilor menajere va plati amenzi de 100 de lei/ tona de deseuri colectate neselectiv.
Licitatia pentru acest program a fost finalizata in luna iunie 2009 si de colectarea selectiva a deseurilor urmau sa se ocupe cele doua firme de salubritate pentru urmatorii 8 ani.

In total, in sectorul 1 si 2, peste 300.000 de clujeni urmau sa fie inclusi in acest program de colectare selectiva a deseurilor. Fiecare clujean ar urma sa plateasca pentru acest serviciu 4 lei, astfel ca cele doua firme de salubritate vor incasa peste 1,2 milioane de lei.



Comentarii Facebook