Primaria Cluj Napoca primeste lectii de turism de la elvetieni. VEZI ce puncte tari si slabe are orasul - VIDEO


Clujul este un oras frumos cu multe traditii, dar turistii nu vin pentru ca percep Romania ca pe o tara saraca si unde rata ciminalitatii este ridicata.

Scoala Superioara Hoteliera si de Turism din Bellinzona, Elvetia, a elaborat o strategie de marketing pentru promovarea Municipiului Cluj-Napoca in colaborare cu Primaria si Centrul de Informare Turistica.

Reprezentantii Scolii Hoteliere din Bellinzona au trimis chestionare agentiilor de turism din tari precum Germania, Elvetia, Italia, Austria si Franta.

"Am intrebat oamenii din Ticino, Elvetia, ce stiu despre Romania si Transilvania si raspuns ca stiu unde sunt situate, dar ca au unele stereotipuri legate de criminalitate si saracia din aceasta zona. Oamenii nu stiu exact ce ofera Romania si ar trebui ca orasul sa isi imbunatateasca numele", a declarat Elena Petra, reprezentanta Scolii.

Elvetienii au intrebat si 27 de agentii de turism din Europa daca "vand" Romania turistilor si raspunsul a fost ca numai 14 au astfel de oferte si o singura agentie ofera excursii in Cluj Napoca.

"Orasul are multe puncte tari, precum gastronomia, oferta medicala buna, zone verzi, curatenia orasului si frumusetea Transilvaniei. Sunt si informatii si servicii pentru turisti care ar trebui sa fie imbunatatite: meniul din restaurante este numai in romana, ar trebui sa aiba mai multe zone pietonale si imaginea ar trebui imbunatatita in exterior", a mai spus si Daniel Burckhardt, directorul Scolii Hoteliere din Bellinzona.

 

Elvetienii sustin ca orasul ar trebui sa mizeze pe cliseele, precum Dracula, pentru a atrage turisti.

Comentarii Facebook