Primaria Cluj Napoca, premiata la Bruxelles pentru proiectul "Piccolingo in Actiune 2010"


Primaria Cluj-Napoca a fost premiata la Bruxelles pentru in cadrul primului proiect european de promovare a multilingvismului, "Piccolingo in Actiune 2010".
 
Competitia a facut parte din campania de informare si constientizare a importantei invatarii timpurii a limbilor straine, initiata de catre comisarul european pentru multilingvism, Androulla Vassiliou.

"Felicit Primaria municipiului Cluj-Napoca pentru implicarea pe care o arata in promovarea importantei invatarii timpurii a limbilor straine. Prin aceasta campanie speram sa incurajam cat mai multi parinti sa isi implice copiii in activitati cu componente de multilingvism. Copiii care incep sa invete la varste cat mai mici limbile straine fac acest lucru cu o mai mare usurinta, iar, conform studiilor realizate, acest lucru ii ajuta ulterior pentru a invata usor si alte materii, cum ar fi matematica", a declarat comisarul european pentru multilingvism, Androulla Vassiliou.

In proiectul Piccolingo din 2010 au fost implicate orase din zece tari, precum Germania, Spania, Italia, Romania, Belgia, Lituania, Estonia, Cehia, Slovacia si Cipru. In 2011, alte patru state membre UE s-au alaturat proiectului: Marea Britanie, Grecia, Portugalia si Ungaria.

Comentarii Facebook