Primaria Cluj-Napoca: "Nu cumparati porumb fiert de pe strada!"

 

Primaria ii sfatuieste pe clujeni sa nu cumpare si sa nu manance porumb fiert vandut pe strada de comerciantii ambulanti, pentru ca exista riscul aparitiei de imbolnaviri.

"Comertul neautorizat cu porumb fiert constituie o sursa de risc major. Provenienta este incerta, din surse neautorizate sanitar, pregatirea in spatii necorespunzatoare din punct de vedere igienic, comercializarea in conditii improprii, pe strada, transportul de la locul de preparare la cel de vanzare in recipienti deschisi, de cele mai multe ori cu mijloacele de transport in comun, starea de sanatate a persoanelor care prepara si comercializeaza porumbul", a declarat purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca, Oana Buzatu.

Cei care consuma porumb de pe strada se pot imbolnavi de hepatita virala, dizenterie, toxinfectii alimentare sau alte boli digestive.

Reprezentantii primariei sustin ca acesti vanzatori "incalca si prevederile legale privind practicile comerciale. Acestia nu au statutul de comercianti autorizati, neavand niciun fel de autorizatii care sa le confere aceasta calitate, locurile unde vand porumbul nu sunt autorizate, nu detin documente care sa ateste provenienta produselor, nu sunt autorizati din punct de vedere sanitar si al sigurantei alimentelor".

In iulie, inspectorii administratiei locale au aplicat 32 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 13.800 lei, comerciantilor de porumb fiert.

Comentarii Facebook