Primaria Cluj Napoca foloseste pentru Zilele Clujului un logo copiat?


Logo -ul folosit la Zilele Clujului seamana izbitor cu cel creat in 2010 pentru a marca Zilele Maghiare ale Clujului. Ambele au acelasi concept, prezinta o serie de turnuri, si au si culori asemanatoare.

Konczey Elemer, cel care a creat logo -ul din 2010, a declarat pentru transindex.ro ca "se vede din avion ca este vorba despre o copie. Logo -ul folosit de muncipalitate s-a inspirat de munca mea. Chiar daca a iesit putin diferit se pot vedea asemanari foarte mari".

 

 

Kanczey a mai spus ca a creat logo -ul la inceputul anului 2010 si l-a folosit pentru Zilele Maghiare care au avut loc la Cluj Napoca in luna august.

Designul folosit pentru a marca Zilele Clujului a fost realizat de Bogdan Branzas. Designerul a declarat pentru Adevarul de Seara ca "nici macar nu am auzit de Zilele Maghiare ale Clujului. Asemanarea izbitoare de care pomeniti poate proveni, eventual, din maniera grafica libera de interpretare si desenare a formei, insa motivatiile, intelesurile si conotatiile transmise de acest logo nu au nicio legatura cu logo-ul celalalt".

 

 

Noul logo folosit la Zilele Clujului a fost prezentat public in 6 aprilie cand a fost facut public si programul manifestarilor.

Desenul a pornit de la stema orasului, care prezinta cele trei turnuri folosite si de designerul Bogdan Branzas.

 

Citeste si...

Vezi cine va canta la Zilele municipiului Cluj Napoca si cand vor avea loc!

Adi Hadean: "Frigaruia de 100 de metri de la Zilele Clujului va fi un record mondial" - INTERVIU

Comentarii Facebook