Primăria Cluj-Napoca a angajat un robot. E premieră națională

 

Emil Boc susține că Primăria Cluj-Napoca va avea ca ”angajat” un robot- funcționar public virtual.

 

“Funcționarul virtual se numește Antonia şi din 15 aprilie va lucra pentru a direcţiona cererile online depuse de cetăţeni”, a spus Emil Boc, la o emisiune Radio. Primarul Clujului se laudă permanent cu gradul ridicat de informatizare a municipalității, un etalon pentru România și chiar Europa.

 

”Robotul Antonia va prelua cererile online instant. Antonia nu va mai pierde o zi ca să distribuie cererile”, a mai spus Boc

 

Antonia va face cunoștință cu cetățenii în 6 luni. ”Vom avea o locaţie, unde un funcţionar public virtual, un robot, va fi 24 de ore din 24 la dispoziţie pentru a primi cereri virtuale şi pentru a putea face plăţi cu cardul şi vei putea 24 de ore din 24 să mergi la o locaţie a primăriei în care vei avea în faţa ta un funcţionar public virtual cu care vei putea interacţiona prin mijloacele tehnologiei, inclusiv prin plata cu cardul a impozitelor şi taxelor locale. Nu mai trebuie să mergi în timpul orelor de program. Încercăm să ţinem şi noi pasul cu oraşul care e un oraş viu, dinamic, digital”, a mai spus Emil Boc.

Comentarii Facebook