Primaria Cluj - Napoca someaza taximetristii

 

Reprezentantii Primariei Cluj-Napoca someaza firmele de taxi si le comunica faptul ca le va fi retrasa autorizatia de dispecerat de taxi, in cazul in care o folosesc si pentru masini neautorizate.


"Primaria municpiului Cluj-Napoca a trimis somatii tuturor dispeceratelor de pe raza municipiului Cluj-Napoca prin care li se atrage atentia asupra riscului pe care acestea  si-l asum? in cazul in care nu tin cont de prevederile legale referitoare la desfasurarea activitatilor de taximetrie", sustin reprezentantii primariei clujene.

 

Potrivit legislatiei in vigoare, dispeceratele de taxi au obligatia sa deserveasca doar transportatorii autorizati in localitatea respectiva, in caz contrar vor ramane fara autorizatie.


Taximetristii autorizati in Cluj- Napoca pot efectua curse in interiorul orasului si intre Cluj-Napoca si alt ora la cererea expresa a clinetului, cu acordul taximetristului. Acesta are obligatia de a reveni in oras dupa efectuarea cursei.


"Se interzice stationarea taxiurilor in locurile de asteptare a clientilor situate in alta localitate decat localitatea de autorizare care a emis autorizatiile taxi ale acestora. Taximetristii autorizati in alte localitati au dreptul s? tranziteze orasul nostru, dar sub nici o forma nu au voie sa ocupe standurile special amenajate in oras sau sa preia comenzi din Cluj-Napoca", sustin intr-un comunicat reprezentantii primariei clujene.



Inspectorii primariei Cluj-Napoca vor efectua cotroale periodice pentru a verifica daca reglementarile in vigoare sunt respectate.

 

 

Comentarii Facebook