Primarul din Calatele trimis in judecata pentru trafic de influenta

Primarul din Calatele, Petru Toadere, a fost trimis in judecata de procurorii DNA Cluj, pentru trafic de influenta. Tot astazi, el va afla daca ii va fi prelungit mandatul de arestare sau va fi eliberat si va fi judecat in stare de libertate.

Petru Toadere este acuzat ca anul trecut a pretins 10.000 de euro de la doi oameni de afaceri pentru a le facilita obtinerea avizelor necesare deschiderii unei mine de granit, pe raza comunei Calatele. In luna decembrie, Toadere a primit 5.000 de euro, in cadrul unui flagrant "regizat" de procurorii DNA Cluj. Primarul a reusit sa fuga si s-a predat dupa doua zile, fiind retinut pentru 29 de zile, sub acuzatia de trafic de influenta. 

Petru Toadere a solicitat banii sustinand ca prin "relatiile" pe care le are la Inspectoratul pentru Regim Silvic si Vanatoare Cluj va obtine documentele necesare pentru a face "disparuta" o padure de cateva hectare. El a sustinut ca va reusi sa ii convinga si pe consilierii locali din Calatele, despre utilitatea deschiderii minei de granit.

Primarul din Calatele va afla astazi daca va ramane in arest pentru inca 29 de zile sau daca va fi eliberat. Procesul va fi judecat de magistratii de la Tribunalul Cluj.

Comentarii Facebook