Prima reacție a lui Victor Ciorbea, după promovarea ordonanței grațierii: Nu putem face nimic până când nu intră în vigoare



Președintele Klaus Iohannis urmează să meargă, la ora 12.00, să discute cu Avocatul Poporului despre ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codurilor Penale.

Totuși, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat cu puțin timp în urmă că nu poate ataca la Curtea Constituţională OUG de modificare a codurilor penale până când nu intră în vigoare.

"Vreau să verific şi în Monitorul Oficial pentru că, din câte am înţeles, OUG ar urma să intre în vigoare peste 10 zile. Potrivit legii, nu avem competenţa de a o ataca la Curte decât după ce intră în vigoare. Prin urmare, în această perioadă de zece zile noi nu avem nicio competenţă. Chiar domnul preşedinte preciza la CSM că solicită CSM să constate că s-a născut un conflict juridic de natură constituţională şi să sesizeze direct CCR. Precizez că în materie de conflict juridic de natură constituţională, noi nu avem competenţa. În această perioadă de 10 zile nu avem nicio competenţă", a declarat Victor Ciorbea pentru Realitatea TV.

Întrebat dacă nu poate bloca OUG, Ciorbea a răspuns negativ.

"Potrivit legii noi putem ataca legile şi OUG după ce intră în vigoare. Nu putem sesiza nimic", a precizat Avocatul Poporului.

De asemenea, întrebat ce le transmite zecilor de mii de cetățeni care au ieşit în stradă, acesta a răspuns că nu le spune nimic pentru că nu face "declaraţii politice".

"Nu le spun nimic pentru că eu nu fac declaraţii politice. Mă duc să analizez", a spus Ciorbea.

Comentarii Facebook