Miercuri 24 Aprilie

Prima bibliotecă cu spațiu de relaxare, inaugurată la Aeroportul Cluj FOTO



În cadrul Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca a fost inaugurat un spațiu de recreere inedit, în care călătorii sau persoanele care îi așteaptă se pot relaxa.

Spațiul experimental a fost realizat în zona publică de așteptare, din corpul de legătură dintre cele două clădiri de terminale și este format din mai multe corpuri de mobilier, care au rol de bibliotecă, bancă de șezut, masă și mai multe fotolii din puf, personalizate.

Proiectul este realizat sub forma unei colaborări între Aeroportul Cluj-Napoca și Asociația Cluj-Napoca 2021 Capitală Europeană a Culturii, făcând parte din candidatura Clujului pentru titlul de capitală europeană.

Aeroportul din Cluj este singurul care are o astfel de bibliotecă cu spațiu de relaxare, fiind o noutate. În 2017 vom avea 2,2 milioane de pasageri, iar cu cei care îi conduc și îi așteaptă se va ajunge la 4 milioane de oameni care vor tranzita aeroportul Mulțumesc președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, și primarului Emil Boc pentru că susțin dezvoltarea Clujului”, a declarat directorul Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj-Napoca, David Ciceo.

Dotarea spațiului de recreere a fost efectuată doar din donații, nefiind cheltuit niciun ban. Astfel, întreg mobilierul a fost realizat de studenții din cadrul Asociației Studenșilor Arhitecți din Cluj-napoca, iar cărțile au fost donate de asociașia Cărțile pe față. De asemenea fotoliile de puf au fost donate de marile festivaluri din Cluj (TIFF, Electric Castle, Jazz in The Park, Coolturban, Untold și Mioritmic).

Comentarii Facebook