Preotul Pomohaci, primit cu aplauze de către susţinători - VIDEO

 

Preotul Cristian Pomohaci, acuzat de coruperea sexuală a unui adolescent, a fost primit cu aplauze de susţinători, la sediul Arhiepiscopiei din Alba Iulia.

 

Cei aproximativ 300 de susţinători ai săi au sosit luni, înainte de prânz, cu autocare sau maşini personale din diferite judeţe din Ardeal, considerând că preotul este nevinovat. Oamenii s-au adunat în curtea Catedralei în apropierea biroului arhiepiscopului de Alba Iulia, IPS Irineu, unde spun rugăciuni cu glas tare şi intonează cântece religioase. În zonă sunt şi echipaje de aproximativ 20 - 30 de jandarmi, care asigură ordinea.






 

Potrivit reprezentanaţilor Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, preotul Cristian Pomohaci a fost chemat luni la sediul Arhiepiscopiei pentru o cercetare prealabilă privind acuzaţiile care i se aduc şi pentru a da explicaţii referitoare la acestea.

 

Conducerea Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia s-a sesizat după ce pe internet a apărut o înregistrare audio de aproximativ 22 de minute care ar fi o posibilă discuţie între preotul Cristian Pomohaci, care este şi un cunoscut interpret de muzică populară, şi un adolescent de 17 ani căruia preotul i-ar face avansuri sexuale şi i-ar propune să întreţină raporturi sexuale în schimbul promisiunii unor sume de bani.

 

În înregistrarea respectivă un bărbat, care se presupune că ar fi preotul Pomohaci, vorbeşte cu un tânăr căruia îi spune că este „prea sensibil”, că este „un bărbat frumos” şi îi cere să îi arate organul sexual pe care îl denumeşte „ciocan” și îi propune să întreţină relaţii sexuale cu promisiune că va fi „remunerat” pentru asta.







 

Cazul a fost preluat de presa locală şi pe reţele de socializare, astfel încât Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia s-a sesizat şi a deschis o anchetă internă pentru a verifica dacă acuzaţiile care i se aduc preotului Cristian Pomohaci sunt reale.

 

Arhiepiscopul ortodox de Alba Iulia, IPS Irineu, a transmis public, sâmbătă, un punct de vedere în care precizează că Cristian Pomohaci riscă caterisirea, precizând că preotul a mai fost iertat în urmă cu aproximativ patru ani pentru alte abateri oferindu-i-se însă atunci o şansă pentru a se îndrepta.

 

Preotul Cristian Pomohaci este paroh în localitate Moşuni, din judeţul Mureş, preotul fiind extrem de cunoscut mai ales ca interpret de folclor şi cântece religioase. El a fost acuzat şi de practici neacceptate de Biserica Ortodoxă precum exorcizarea, iar în 2013 preotul a primit canon să meargă o perioadă la Mânăstirea Afteia pentru a se căi pentru faptele sale, scrie Digi24.ro.



 

La finalul audierilor, preotul Cristian Pomohaci a plecat, fiind băgat într-o mașină care îl aștepta la ușa Arhiepiscopiei.

Comentarii Facebook