Miercuri 24 Aprilie

Preotul Pomohaci, dat afară din biserică. A fost caterisit și nu ma poate sluji

 

Preotul Cristian Pomohaci a fost exclus din biserică, ca urmare a unei decizii a Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia, decizia fiind executorie.

 

În urma judecării cazului părintelui Pomohaci, Consistoriul Eparhial s-a pronunţat şi a decis caterisirea părintelui Cristian Pomohaci, adică pierderea preoţiei pentru totdeauna şi a posibilităţii de a ocupa un post în activităţile bisericeşti. Decizia a fost aprobată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, este executorie, dar nu irevocabilă. Poate fi atacată în termen de 15 zile la Mitropolie”, a declarat părintele Oliviu Botoi, consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.

 

Era de aşteptat să se ia o astfel de decizie în cazul părintelui Pomohaci deoarece acesta nu s-a apărat în niciun fel, nu a răspuns niciunei solicitări transmise din partea Bisericii. Practic, a acceptat ceea ce s-a întâmplat”, a spus și Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

 

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a deschis un dosar penal pe numele lui Cristian Pomohaci, care este acuzat de infracţiuni de racolare de minori în scopuri sexuale.

 

Cristian Pomohaci a slujit la Parohia Moşuni din judeţul Mureş, care aparţine de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia.

Comentarii Facebook