Preotul criminal care a ucis o prostituată de 14 ani în Mamaia a absolvit Facultatea de Teologie din Cluj



În Vinerea Mare, fostul preot Laurențiu Aspru a ucis o tânără de 14 ani cu care a făcut sex într-un apartament închiriat în stațiunea Mamaia.

Prostituata de lux l-a făcut pe preot să parcurgă distanța de la Bistrița la Constanța, într-un autorutism Volvo, înmatriculat în județul Cluj. După ce a făcut sex cu tânăra preotul a ucis-o cu sânge rece, de frică să nu îl denunțe pentru infracțiunea de act sexual cu un minor.

Preotul Aspru a găsit-o pe tânăra prostituată, elevă în clasa a Vlll-a la o școală din Năvodari, pe un site cu anunțuri pentru dame de companie.

Fostul preot a demisionat la începutul acestui an de la Parohia Galații Bistriței, județul Bistrița Năsăud, pentru că nu îi mai ajungeau banii. Cei care îl cunosc foarte bine spun că în ultimul an comportamentul fostului preot s-a schimbat radical.

Laurențiu Aspru a absolvit Instititul Teologic din Cluj Napoca, în anul 2003. Foștii colegi își amintesc de el ca fiind un om foarte retras, de la care scoteai cu greu o vorbă.

 

Era introvertit, nu prea lega prietenie cu nimeni, era mai izolat de felul lui. Din câte îmi aduci aminte era din județul Vâlcea și învăț foarte bine la seminar. Asta era o calitate de-a lui, învăța foarte bine”, spune un preot din cadrul Mitropoliei Clujului cu care Laurențiu Aspru încă mai ținea legătura.

Tot la facultatea din Cluj, fostul preot, devenit criminal peste nopate, a cunoscut-o și pe cea care avea să îi devină soție. ”S-a căsătorit la scurt timp cu o fost colegă de-a noastră, care a studiat literele la UBB. Ea este profesoară de religie și în prezent predă la o școală generală”, mai spune preotul.

Laurențiu Aspru a fost hirotonit ca preot înainte de a termina școala, dar ghinionul lui a fost că parohiile lui erau sărace și se tot plângea că nu îi ajung banii.

Prima dat a fost numit la Sânnicoară, o parohie cu aproape 80 de case, unde locuiesc mulți bătrâni. Banii erau foarte puțini și tot timpul se plângea de bani. Spunea că norocul lui este că soția lui provine dintr-o familie foarte bogată care îi ajută mult”.

În 2011, preotul Aspru a reușit să obțină transferul la Parohia Ortodoxă din Galati Bistriței, unde de asemenea nu a dat peste o comunitate foarte numeroasă. Preotul criminal le spunea prietenilor că o duce un pic mai bine din punct de vedere financiară și că soția lui a reușit să se definitiveze la o catedră de religie de la o școală generală Grigore Herinean din Galații Bistriței.

Un declic în viața preotului Aspru a intervenit în anul 2014 când și-a schimbat comportamentul și a devenit violent. În evidențele Poliției Cluj, preotul Aspru figurează că a comis un grav accident de circulație în data de 18 septembrie 2014, pe drumul național 1C, undeva între Gherla și Cluj.

Era singur la volan și nu era băut. Accidentul a fost catalogat ca fiind unul grav. Șoferul a fost rănit”, spune un polițist.

Înainte cu câteva zile de accident, mai spune preotul din Mitropolia Clujului, soția lui a plecat de acasă.

Din câte am auzit femeia și-a luat copiii și a plecat de la el pe motiv că era violent. Un alt incident, a fost cu o reclamație depusă de un politician la protopopul Vidican de la Bistrița în legătură cu comportamentul său recalcitrant. L-am întrebat ce se întâmplă cu el și mi-a zis că nu se mai înțelege cu soția și că între ei au apărut unele disensiuni legate de bani. Am văzut la televizor că s-a spus că au divorțat anul trecut. Vă spun sincer că nici acum nu s-a pronunțat divorțul”, povestește preotul.


Pe rolul Judecătoriei Bistrița există un dosar de divorț între preotul Aspru și soția lui, care a intentat procesul. Următorul termen este fixat pentru data de 23 aprilie 2015.

Soția a intentat proces undeva în februarie anul acesta. Cei de la Mitropolia Clujului susțin că și-a dat demisia tocmai din cauza divorțului și a faptului că în canoane se arată că nu mai poate fi preot cel care este divorțat. Adevărul este că el și-a dat demisia că nu îi mai ajung bani și a vrut să plece în străinătate și nu știu dacă nu a și fost”, mai spune preotul cu care Laurențiu Aspru a fost coleg la Seminarul Teologic.

Comentarii Facebook