Premiat Emmy operat la Cluj de Mihai Lucan! Compozitorul Dan Parvu sufera azi un transplant renal - FOTO


Compozitorul Dan Parvu, care a realizat muzica pentru filmul "Viata vazuta de Ion B." premiat Emmy, este operat de echipa condusa de Mihai Lucan.

Profesorul Mihai Lucan, seful Institutului de Transplant Renal Cluj, a declarat ca artistul a mai fost transplantat in urma cu 13 ani, dar organul este slabit si are nevoie de o noua interventie. 

 

Dan Parvu a primit rinichiul de la un pacient din Bihor care a decedat in urma unui accident vascular, iar organele au fost prelevate in noaptea de marti spre miercuri.

 

"Intre pacient si donator exista o compatibilitate imunologica aproape perfecta ceea ce se poate intampla doar intr-un caz din 8 milioane. Este ca si cand cei doi ar fi frati univitelini. Rinichiul transplantat in urma cu 13 ani a inceput sa dea semne de epuizare si a fost trimis la Cluj. Acum se transplanteaza la noi si ii putem oferi sansa unei corespondente exceptionale", a declarat profesorul Mihai Lucan.


Dan Parvu a declarat ca este foarte fericit de ce i se intampla, pentru ca viata unui pacient cu insuficienta renala este foarte dificila.

Compozitorul Dan Parvu a realizat muzica documentarului "Viata vazuta de Ion B.", produs de HBO Romania si premiat Emmy la categoria "Arts Programming".

Comentarii Facebook