Povestea elevei din Ciucea care a luat ZECE la BAC. Într-un liceu mediocru din Huedin a SCLIPIT de la început

 

Doriana Șandru este o fată simplă din comuna Ciucea, care a reușit să demostreze că buturuga mică răstoarnă carul mare. A terminat Liceul Tehnologic din Huedin cu media zece și a avut și la BAC zece pe linie.

 

Fata asta a avut pe tot parcursul liceului numai zece. Este o fată foarte simplă, cu părinții muncitori, care locuiește în comua Ciucea. Este un copil cum ar trebui să fie foarte mulți. A fost membră ăn Consiliul de Administrație al școlii și s-a implicat în multe activități.  

 

De când e la noi la școală numai 10 a avut. Profesorii i-au dat la finalul liceului și o diplomă de excelență”, a declarat Torok Ileana, directorul adjunct al Liceului Tehnologic din Huedin. 

 

Doriana Șandru a intrat la liceu cu media 9.74 și l-a terminat cu media zece. Ea a reușit să concureze de la egal la egal cu elevi de la licee de top din Cluj-Napoca, unde pregătirea a fost mult mai bună profesorii renumiți, iar părinții au avut alte posibilități financiare. 

 

Doriana Șandru a spus că i-a plăcut școala încă de la început. ”Părinții mi-au insuflat ideea de a fi conștincioasă. De mică mi-a plăcut să fiu perfecționistă și așa am făcut în toți anii de studiu”, a spus tânăra. 

 

Doriana a mărturisit că încă nu s-a gândit ce va face mai departe în viață. ”Am așteptat să aflu rezultatul pentru a mă decide. Nu știu încă ce voi face. Nu m-am gândit, dar probabil că voi merge la studiu în Germania, pentru că am acolo rude”, a mai povestit ea.

 

Tânăra recunoaște că liceul la care a studiat nu este unul de top și că reușita ei este spectaculoasă. ”Mediile de la examene arată că eu eram mult mai bună decât colegii mei, dar nu m-am simțit mai specială. Nu am o materie preferată, pentru că am învățat la toate”, a mai recunoscut tânăra.

 

Ea făcea zilnic naveta de la Ciucea până la școala din Huedin, iar părinții ei au făcut eforturi pentru a o ține la școală. ”Este un copil excelent. Este bucuria vieții noastre. Am făcut toate eforturile de care am fost capabili pentru a o ține la școală și pentru a-și găsi un drum în viață. Vom vedea ce va face în continuare, pentru că până acum nici mie nu mi-a spus la ce facultate ar vrea să meargă”, a spus și mama fetei. 

 

Doriana se trezea dimineața devreme pentru a lua trenul spre Huedin și apoi repeta drumul spre casă. Chiar dacă i-a fost greu, a preferat să mergă la Liceul din Huedin pentru a fi aproape de familia ei. 

Comentarii Facebook