VIDEO- Masini luate de ape la Huedin! Inundatii la Huedin: trafic blocat pe DN1 E60 si 200 de persoane evacuate cu pompierii

Traficul pe DN1 E60 in zona orasului Huedin a fost blocat, iar 200 de persoane au fost evacuate de pompieri, in urma precipitatiilor cazute in ultima ora.

 

Primarul orasului, Mircea Morosan, a declarat pentru Stiri de Cluj ca in urma ploii abundente s-a revarsat Crisul si paraul Domos. Cea mai afectata a fost strada Horea, amplasata la iesirea spre Oradea, dar si DN1 E60, care trece prin oras. "Pe o portiune de 200 de metri a strazii Horea, apa are un metru-un metru si jumatate si ploua in continuare", a spus Mircea Morosan.

 

Pentru ca locuitorii nu mai puteau sa iasa din case, oamenii au fost evacuati cu ajutorul pompierilor.

 

Autoritatile asteapta sa se opreasca ploaia ca sa evalueze pagubele.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE (ora 15.45)

 

Traficul pe DN 1 E 60 e blocat, coada de masini si tiruri intinzandu-se pe mai bine de 10 km la intrarea in Huedin dinspre Cluj. Circulatia pe DN1 E60 este deviata pe sensul Cluj"Oradea, pe la Capusu Mare"Nadaselu"Zalau"Oradea, iar pe sensul Oradea"Cluj, pe la Ciucea"Zalau"Cluj.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE (ora 19.00)

 

Primarul Mircea Morosan a declarat pentru Stiri de Cluj ca primele evaluari arata ca au fost afectate de inundatii 250 de gospodarii de pe strazile Horea si Apei.Trei masini mici au fost luate de apele involburate, dar si doua autocamioane. Unul dintre ele transporta butelii.

 

Circulatia a fost reluata pe DN1 E60, dar se circula bara la bara. Coada se intinde pe 20 de kilometri la intrarea si iesirea din Huedin.

 

O noua ploaie de proportii este asteptata in aceasta seara in zona orasului Huedin.

Comentarii Facebook