Pomohaci și-a recunoscut vina pentru a primi un an de închisoare cu suspendare

 

Fostul preot Cristian Pomohaci a căzut la înțelegere cu procurorii și a pledat vinovat și a primit pedeapsa de un an de închisoare cu suspendare. 

 

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi, în conformitate cu dispoziţiile art. 478 – 484 din Codul de procedură penală, au semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu inculpatul Pomohaci Cristian Dorin având ca obiect recunoaşterea comiterii faptei şi acceptarea încadrării juridice pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală, respectiv săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, prev. de art. 9 alin. 1 lit. a din Legea nr.241/2005, cu aplicarea art. 35 alin. 1 din Codul penal (11 acte materiale)", transmite Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

Fostul preot a fost acuzat că, între ianuarie 2012 – octombrie 2017, a declarat la Fisc venituri mai mici, din cedarea folosinţei unor locuinţe pe care le deţine, decât cele obţinute în realitate. Suma nedeclarată se ridică la 684.487 lei, echivalentul a 152.883 euro, aferentă unui număr de 11 imobile. Prejudiciul adus bugetului general consolidat este de 136.572 lei, din 114.687 lei reprezintă impozit pe venit, iar 21.885 lei, contribuţia asigurărilor sociale de sănătate.

 

Cristian Pomohaci a achitat în totalitate prejudiciul, anunţă procurorii.

 

Acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat cu inculpatul stipulează, totodată, interzicerea, ca pedeapsă complementară, a exercitării drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a sentinţei, precum şi interzicerea ca pedeapsă accesorie a exercitării drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, de la rămânerea definitivă a sentinţei şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale", arată Parchetul General.

 

Pe durata termenului de supraveghere, Cristian Pomohaci are interdicţia de a părăsi teritoriul României fără acordul instanţei.

 

Acordul mai stabileşte că, pe parcursul termenului de supraveghere, fostul preot va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile.

 

Dosarul şi acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise Tribunalului Mureş.

 

În paralel continuă cercetările în dosarul de pedofilie. 

Comentarii Facebook