Polițistul Mihai Curt, de la IPJ Cluj, a mers la mare pe banii lui Gabor Gabor, fratele bulibașei țiganilor din Cluj

 

Ofițerul Mihai Curt, arestat pentru că a primit mii de euro de la fratele bulibașei țiganilor din Cluj pentru a-i înmatricula o mașină furată, purta conversații suculente cu Gabor Gabor, țiganul care l-a și denunțat.

 

Comisarul șef Mihai Curt a fost trimis în judecată de procurorii DNA Cluj, după ce a primit 5.000 de euro şi 3.500 de lei pentru înmatricularea mașinii furate. 

 

Mihai Curt: Am discutat, pentru maşină ce o fost povestea?

Gabor Gabor: Păi ţi-am zis. Ai zis că mergi la procuror, da? Nu te-ai dus. Amu nu îi Luiza (concubina lui Gabor - n.red) aici să zici că vorbesc faţă de.., numa' noi doi, Dumnezeu şi noi doi.

Mihai Curt.: Da.

Gabor Gabor: Ai zis că mergi la procurorul general în Bucureşti, mergi la procurorul general aici, mergi la A., mergi peste tot. Te-ai dus? Că nu te-ai dus, n-ai făcut nimic. Tot îs câcat? Amu fă cum vrei şi tu, no, lasă, hai serus.

Mihai Curt: Gabor, am înţeles.

Gabor Gabor: No hai, serus şi la mulţi ani.

Mihai Curt: Gabor, despre ce vorbim, ce o fost povestea la maşină?

Gabor Gabor: Să-mi transcrii maşina.

Mihai Curt: Bun.

Gabor Gabor: Şi mi-o aduci, măi, ai zis că aduci acasă maşina.

Mihai Curt: Da.

Mihai Curt: Despre ce bani a fost vorba la maşină Gabor?

Gabor Gabor: Păi ăia am dat la tine.

Mihai Curt Cât mă?

Gabor Gabor: Păi, cu Luiza am dat cinci mii. Restul am dat tot singur, mă. Da n-am socotit ălea douăzeci de mii, cinşpe milioane sau cinci milioane. Dar şi Luiza ţi-a dat, mă. No serus, no, hai, măi, ia bea-o asta.

 

Într-o altă interceptare, Gabor Gabor îi reproșa polițistului că i-a dat bani să meargă la mare, în concediu.

 

Gabor Gabor: Câţi bani ţi-am dat eu pentru maşină?

Mihai Curte: Cât?

Gabor Gabor: Da, păi eu 9.000 ţi-am dat.

Mihai Curte: Când, măi, Gabor?

Gabor Gabor: Dar lasă, cât vrei să-mi dai înapoi?

Mihai Curte.: Când mi-ai dat 9.000 pentru maşină?

Gabor Gabor: Apoi pe rând.

Mihai Curte: 9.000?

Gabor Gabor: E.

Mihai Curte: De ce?

Gabor Gabor: De euro.

Mihai Curte: Măi, Gabor, mă.

Gabor Gabor: Păi zi. No bine.

Mihai Curte: Spune-mi, te rog frumos, când ai dat tu 9.000 la maşină.

Gabor Gabor: Păi, odată, cu Luiza am dat o mie.

Mihai Curte: Gabor, când o fost vorba de atâţia bani?

Gabor Gabor: Măi, dar tu eşti copil, sau? Păi voi aţi mâncat toţi banii de la mine, mă. Păi tu dai 2.000 din atâţia bani? Ăia 15 milioane nici nu le-am băgat, ce ţi-o dat Luiza nu i-am băgat. Ălealalte nu ţi-am băgat, 20 de milioane, ce dădeam la avocată, n-am zis nimica. Apoi tu chiar când ţi se scula, că meri să tai porcul, îţi dădeam 1.000. Mereai să tai, mereai acolo, ai stat nu ştiu unde la restaurant, te-ai dus la mare, ţi-am dat.

 

Primul termen în acest proces va fi, în 21 ianuarie, la Curtea de Apel Cluj, anunță Realitatea TV Cluj.

 

Ofițerul Mihai Curt, de la IPJ Cluj, reținut de DNA pentru că a primit 5.000 de euro și 3.500 de lei

 

Cine este Gabor Lajos!

 

Cămătarul Gabor Lajos este cel care a declanșat, în anul 2000, arestarea unor magistrați, ofițeri și medici pe care i-a denunțat că le-a dat mită.

 

Gabor Lajos (43 de ani atunci) a fost condamnat pentru ultraj contra bunelor moravuri, după ce a lovit câțiva polițiști.

 

Gabor Lajos s-a autodenunțat, iar judecatorul Viorel Burzo, șeful Secției penale a Curții de Apel Cluj, a fost arestat. Burză a și fost condamnat la patru ani de închisoare pentru ca ar fi primit de la familia camatarului 5.000 de mărci germane și un set de oale Zepter pentru a interveni pe lângă judecatorii din cadrul secției sale ca să nu-i mărească pedeapsa lui Gabor Lajos, condamnat la trei ani de închisoare pentru corupție. 

 

Gabor Lajos declarat în timpul audierilor de la procesul în care a fost judecat Burzo că ”intrucat i s-a luat casa si urma sa fie evacuat, a facut mai multe denunturi, impotriva lui Vasile Muresan, fostul comandant al Penitenciarului Gherla, Floricel Vitan, fost ofiter in cadrul Seriviciului Independent de Protectie si Anticoruptie din Ministerul Justitiei, Ana Varga - camatar din Cluj si a lui Viorel Burzo”. 

 

Vitan și Muresan au fost condamnați la câte patru ani. De asemenea, ancheta a condus la ofiterul Liviu Morari, de la Penitenciarul Gherla, care a primit bani de la camatar. Morari a fost condamnat la doi ani de inchisoare.

 

Totodata, Gabor Lajos i-a reclamat pe medicii Stefan Florian si Alin Capalneanu, de la Institutul de Medicina Legala din Cluj, precum si pe judecatorii clujeni Sanda si Calin Todea. In cazul acestora, acuzatiile camatarului nu s-au confirmat, conform Curierul Național.

Comentarii Facebook