Miercuri 24 Aprilie

Politistul Legian Sever continua greva foamei! Agentul a fost mutat la munca de birou


Agentul sef de politie, Legian Sever, isi continua greva foamei, in ciuda faptului ca reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie (IPJ) Cluj au incercat sa il convinga sa renunte.

"A fost invitat in 1 martie de conducerea IPJ Cluj la o intalnire, insa politistul nu a participat, motiv pentru care intalnirea a fost reprogramata pentru ora 13.30.

In cele din urma politistul a participat la discutiile cu conducerea IPJ Cluj, reprezentanti ai organizatiilor sindicale, Corpului National al Politistilor si alti membri din Consiliul de conducere, insa a refuzat orice colaborare
", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Cluj, inspectorul Gina Pop.

Politistul a fost retras din munca de pe teren si a fost mutat la biroul Compartimentului Proceduri.

"Agentul sef Legian Sever a actionat in instanta IPJ Cluj pentru neacordarea gradului profesional corespunzator. Prin sentinta civila pronuntata de Tribunalul Cluj, a fost respinsa actiunea formulata avand ca obiect obligarea institutiei noastre la acordarea gradului profesional corespunzator vechimii in activitate si varstei politistului, precum si la achitarea diferentei de indemnizatie pentru gradul profesional de agent sef de politie, incepand cu luna martie 2006. Aceasta solutie a fost mentinuta si de Curtea de Apel Cluj, din data de 17.02.2010, in urma recursului declarat", a mai precizat Gina Pop.

Legian Sever acuza conducerea IPJ Cluj ca l-a avansat de doua ori consecutiv la acelasi grad, pe care il avea deja si a intrat in greva foamei din 28 februarie in semn de protest.

Citeste si...

Un politist din Cluj face greva foamei!


Foto: Evz.ro

Comentarii Facebook