Politistii verifica miercuri daca soferii acorda prioritate pietonilor pe trecerile de pietoni

Actiunea anuntata de Politia Romana se desfasoara la nivel national intre orele 12.00 si 20.00 in toate orasele resedinta de judet.

 

Actiunea are scopul de a preveni accidentele rutiere produse ca urmare a neacordarii prioritatii pietonilor angajati in traversarea strazii prin locuri marcate. "Din totalul accidentelor grave de circulatie produse in primul trimestru al anului curent, in 162 de cazuri soldate cu decesul a 17 persoane si ranirea grava a altor 150 a fost vorba despre neacordarea prioritatii de trecere pietonilor angajati in traversarea drumului public prin locuri marcate si semnalizate cu indicatoare", se arata intr-un comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane.

 

Potrivit statisticilor prezentate astazi de IGPR, in primele trei luni ale anului numarul accidentelor de circulatie grave a scazut cu 13% fata de perioada similara a anului trecut. De asemenea, fata de 2009 a scazut cu 10% numarul persoanelor decedate in urma accidentelor si cu 11% a celor ranite grav in urma incidentelor rutiere.

 

"Totodata, accidentele produse ca urmare a neacordarii prioritatii de trecere pietonilor angajati in traversarea drumului public prin locuri marcate si semnalizate cu indicatoare s-au redus cu 29%, iar numarul persoanelor decedate a scazut cu 35% si cel al persoanelor ranite grav cu 28%", se mai spune in comunicatul citat.

Comentarii Facebook