Miercuri 24 Aprilie

Polițiștii protestează la Cluj-Napoca pentru salarii mai mari - VIDEO

 

Polițiștii clujeni au protestat, joi dimineața, de la ora 9.00, în fața Prefecturii Cluj.

 

Protestul are loc între orele 9.00 și 11.00. ”Sindicatul Național al Agenților de Poliție protestează în Cluj-Napoca pentru salarizarea polițiștilor, adică pentru aplicarea Hotărârii de Guvern nr. 1/ 2017, care prevede salariul minim garantat în plată în România de 1450 de lei. La unii polițiști s-a făcut o discrepanță și se dă 1.450 de lei, iar la cei mai vechi nu se aplică și s-a rămas la salariul de referință de 600 de lei, din 31 decembrie 2009. S-au calculat niște sporuri ca să ai salariul funcției de 1.450 de lei și la cei cu o vechime de 20 de a ani. Noi nu acceptăm așa ceva. Am fost în data de 6 martie, toate sindicatele din Ministerul Afacerilor și Internelor la Ministerul Muncii, la doamna Olguța Vasilescu și după aceea la Ministerului Afacerilor Interne, unde ne-am înțeles ca pentru polițiști să se aplice unitar salariul minim garantat în plată de 1.450 de lei, ceea ce nu prea au fost de acord. Ne-au trădat și ne-au mințit, iar acum noi protestăm în stradă pentru a se aplica la tot polițistul și personalul contractual 1450.

 

Suntem aici pentru ca cetățenii să știe că și polițistul trebuie să trăiască decent, familia polițistului, copiii, iar cetățenii care știu că polițiștii îi păzesc să aibă un trai mai bun și polițistul să fie bine plătit, ca și în Comunitatea europeană.

 

Am auzit că domnul Dragnea a ieșit aseară și a promis majorare salariului cu 100% la polițiști. Nu mai credem până când nu vedem negru pe alb și un protocol încheiat, unde semnează conducerea Ministerului de Interne și a Ministerului Muncii, nu vom ceda. Vom protesta în continuare”, a declarat Constantin Mandache, prim vicepreședintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție.

 

Este o cauză importantă ce vizează salarizarea polițiștilor în vederea calculării sporurilor și a celorlalte indemnizații la grila de salarizare aplicabilă o dată cu creșterea salariului minim pe economie din luna februarie 2017.

 

Dacă ne raportăm la un polițist care este în sistem de 10 - 15 ani, acesta câștigă undeva la 2000 - 2200 de lei. Cu schimbarea salariului minim ar câștiga peste 3.000 de lei. Ar fi ceva substanțial. 

 

Un polițist debutant câștigă 2.400 de lei, pentru că i se aplică automat prevederile HG 1 / 2017, în care salariul de bază este de 1.450 de lei și nu de 600 de lei ca și în cazul polițiștilor cu vechime”, a mai explicat un polițist prezent la protest. 

Comentarii Facebook