Politistii locali din Cluj vor fi instruiti la Scoala de agenti "Septimiu Muresan"

Politistii locali din subordinea Primariei Cluj vor fi instruiti timp de un an la Scoala de agenti de politie "Septimiu Muresan".

 

Instruirea politistilor locali va dura un an si se va realiza in colaborare cu Scoala de agenti de politie "Septimiu Muresan", potrivit unui protocol de colaborare intre Politia locala si Inspectoratul de Politie al Judetului Cluj. "Fiecare politist local, aflat in pregatire, va actiona alaturi de un politist de la Politia Romana in domeniul ordinii si sigurantei publice, precum si in cel al circulatiei pe drumurile publice", se arata intr-un comunicat al Primariei Cluj.

 

"Instituirea Legii Politiei locale aduce importante beneficii pe plan local. Cei care au de castigat de pe urma acestor prevederi legislative sunt cetatenii municipiului Cluj-Napoca, pentru ca ei sunt in centrul preocuparilor noastre. Este important ca Politia locala are atributii sporite, deoarece politistii locali sunt familiarizati cu problemele clujenilor si astfel le vor putea solutiona prompt", a declarat primarul Sorin Apostu, care a participat la o intalnire cu Marcel Bontidean, seful Politiei Municipiului, si cu Ioan Pacurar, seful Inspectoratului de Politie al Judetului.

 

Potrivit Legii 155/2010, Politia locala are atributii sporite privind circulatia pe drumurile publice si asigurarea ordinii si sigurantei publice.

Comentarii Facebook