Polițiștii locali din Cluj-Napoca nu mai pot lăsa ”invitații” în parbrizul șoferilor care parchează neregulamentar

 

O decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justie precizează că polițiștii locali nu mai pot să ceară prin poștă identificarea persoanei care a condus un autoturism. 

 

Polițiștii locali vor trebui să aștepte lângă vehicul pana cand vine soferul pentru a-l identifica personal, sau să nu mai trimită amenzi prin posta. Singurii care pot trimite sanctiunea sunt politistii de la brigada Rutiera.

 

Admite recursul în interesul legii formulat de Avocatul Poporului şi, în consecinţă, stabileşte următoarele:

 

În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 39, art. 102 alin. (1) pct. 14 şi art. 105 pct. 10 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, prin raportare la dispoziţiile art. 7 lit. h) din Legea poliţiei locale nr. 155/2010, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, doar agentul constatator din cadrul poliţiei rutiere are competenţa de a solicita proprietarului sau deţinătorului mandatat al unui vehicul comunicarea identităţii persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a fi condus pe drumurile publice, precum şi de a aplica sancţiunile contravenţionale prevăzute de lege, în cazul necomunicării relaţiilor solicitate.

 

Obligatorie, potrivit dispoziţiilor art. 517 alin. (4) din Codul de procedură civilă. Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi 19 iunie 2017”, 

Comentarii Facebook