Polițiștii i-au prins pe agresorii tânărului bătut după ce și-a făcut o poză cu Emil Boc

 

Polițiștii clujeni i-au prins extrem de rapid pe bătăușii tânărului informatician care și-a făcut poză cu Emil Boc la Untold.

 

După cinci minute agresorii erau identificați, dar avocatul victimei se pare că nu știe acest lucru, el lansînd pe Facebook un mesaj prin care cere ajutorul oamenilor care știu amănunte.

 

La câteva ore după ce Bogdan Pădurariu (foto 1), un tânăr informatician din Baia Mare, care lucrează la Cluj, și-a făcut poză cu Emil Boc, la festivalul Untold, acesta a fost bătut cu violență de trei tineri din București. Fotografia alături de Emil Boc a devenit una virală, pe Facebook, și s-a crezut că bătaia primită de Pădurariu, una destul de serioasă, a avut legătură cu acel moment. Fotografia a fost făcută în cursul dimineții de sămbătă, iar Pădurariu a fost bătut sever duminică, noaptea la ora doi, de trei tineri, elevi din București.

 

Ulterior, informaticianul a cerut ajutorul internauților să afle identitatea acestora, deși aceștia erau deja duși la procuratură la prima oră a zilei de luni. Ciudat este faptul că agresorii au fost prinși foarte repede de polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale din cadrul Poliției Cluj Napoca. Chiar și victima a vorbit cu polițiștii, dar probabil nu își mai aduce aminte

 

Ce s-a întâmplat lângă scena Alchemy de la Untold, arată că o bună parte din cei care merg la acest festival se droghează la greu sau consumă băuturi alcoolice peste măsură.

 

Informaticianul Bogdan Pădurariu și avocatul acestuia au cerut sprijin celor care au văzut momentul agresiunii. Ba mai mult, Pădurariu a povestit unui ziar central că se afla, singur, în zona scenei Alchemy și a fost atacat, în prima fază de un singur agresor, iar mai apoi au sărit la bătaie alții doi, fiind lovit cu pumnii și picioarele. Pădurariu a mai spus că și-a așteptat prietenii, care au mers să mănânce, și că la un moment dat, inainte de a începe să cânte trupa Pendulum, pe scena de la Alchemy a fost victima unei agresiuni, agresorii fiind mai mulți tineri. Pădurariu a povestit că unul dintre aceștia s-a împins în el, de două ori, și că după aceasta a urmat scena de violență, în urma căreia a suferit răni care necesită nouă zile de îngrijiri medico legale.

 

Agresorii identificați în primele minute

 

Surse judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca susțin că agresorii au fost identificați în primele minute de la momentul producerii agresiunii. ”Nu înțelegem de ce domnul Pădurariu solicită sprijin pentru identificarea agresorilor, din moment ce aceștia au fost identificați foarte repede. Este vorba despre trei tineri din București, elevi, cu vârsta de 17 ani. După comiterea infracțiunii cu violență, mai mulți martori au solicitat sprijinul poliției. În zonă erau trei polițiștii de la Biroul Poliției Criminale Cluj Napoca, care l-au reținut pe unul dintre agresori. Apoi, au venit și ceilalți doi, dar au fost recunocuți de aceiași martori și reținuți și ei”, spune anchetatorul, citați de EVZ.ro.

 

Cei trei sunt David Long, Andrei Staicu (foto2) și Radu Birlică din București. Procurorii clujeni au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile împotriva acestora, ei fiind cercetați pentru comiterea infracțiunii de lovire și alte violențe.

Comentarii Facebook