Polițiștii din Cluj pornesc REVOLTA națională pentru că nu le sunt plătite orele suplimentare

 

Sindicatului Național al Agenților de Poliție, prin vicepreședintele Constantin Mandache, acuză conducerea MAI că refuză să pună în aplicare prevederile legale prin care polițiștii să fie plătiți pentru orele suplimentare efectuate. 

 

Polițiștii din Poliția Română sunt mințiți cu Ordinul 101 și Ordonanța 37, care zice că dacă lucrezi sâmbăta și duminica ești plătit cu 75% din salariu și primești liberele aferente. Toți polițistii de la IPJ -uri și de la Poliția de Frontieră sunt supărați că nu se aplică ordinul 101 și Ordonanța 37”, a declarat șeful Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP) Cluj, Constantin Mandache, care ocupă și funcție de Prim-Vicepresedinte al SNAP la nivel național.

 

Mandache a explicat că ordinul 101 a intrat în vigoare la data de 1 iulie 2014, dar nici până azi nu s-a făcut nimic. ”Am avut discuții. IPJ Cluj a spus că nu pune în aplicare ordinul 101 până când nu vin normele de aplicare în care să se spună clar că un polițist a lucrat 21 de zile și 168 de ore, conform Codului Muncii, iar pentru sâmbetele și duminicile lucrate trebuie să primească zile libere luni și marți dar și 75% din salariu”, a spus Mandache.

 

El a afirmat că polițiștii sunt pregătiți să declanșeze forme de protest.

 

Constantin Mandache a mai vorbit despre această problemă și în 6 octombrie 2014, amenințând cu proteste, dacă problemele nu sunt rezolvate.

 

Polițiștii se revoltă la Cluj pentru că nu primesc sporul de 75% din salariu: Suntem MINȚIȚI!

---------------

UPDATE

 

Prim vicepremierul s-a zbătut și am scos ordonanța 37 pentru ca polițiștii să fie plătiți pentru orele suplimentare. Conducerea Ministerului a deblocat banii, astfel că la Cluj contabilul are bani, și alte IPJ -uri au bani, dar șefii din Poliția Română nu înțeleg bine ordonanța pentru că nu dau ordinul pentru plata orelor.

 

Toată lumea este nemulțumită. De luni reluăm discuțiile să vedem unde se împotmolesc lucrurile”, a declarat Iulian Surugiu, președintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie. 

 

Acesta a spus că polițiștii trebuie să primească și zile libere și bani. ”Un muncitor în România are 8 zile libere. Dacă un agent de poliție lucrează 2 week-end -uri pe lună face 32 de ore lucrare sâmbătă și duminică, iar angajatorul trebuie să îi ofere pe lângă zilele libere și un spor de 75% pentru orele conform ordonanței 37”, a mai spus Surugiu. 

 

Comentarii Facebook