Politistii din Cluj nu vor regim special pentru returnarea creditelor bancare: "Sa ne dea bani sa platim ratele!"


Politistii din Cluj sustin ca nu au nevoie de un regim special la plata creditelor bancare, ci au nevoie de bani ca sa le plateasca. MAI a cerut ca sefii Inspectoratelor sa discute cu bancile pentru a "rarii" sau micsora ratele pe care politistii le ai la banci.

Presedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC), Biroul Teritorial Cluj, Dorel Frent, a declarat pentru Stiri de Cluj ca masura initiata de Ministerul de Interne nu va face decat sa scumpeasca creditele. "Prin reesalonare, dobanzile vor fi mai mari si tot va trebuie sa returnam banii. Nu ne scapa de credite, decat daca ne vor da bani sa ne le platim. Dati-ne bani sa returnam creditele si nu vom avea nevoie de ajutorul vostru", a declarat Dorel Frent.

Liderul SNPPC, Biroul Teritorial Cluj, a mai spus ca sefii inspectoratelor din toata tara vor fi pusi intr-o situatie delicata cand vor merge la banca si "vor zice: 'Sunt seful inspectoratului si va cer sa reduceti rata angajatilor mei pentru ca nu o pot plati'. Legal se pot renegocia prin instanta, dar asta nu va insemna decat ca va trebui sa platim si mai mult".

Dorel Frent a declarat ca problema vine din diminuarea salariilor cu 25%, care ii face pe multi dintre politistii din Cluj, cu credite, sa isi dea tot salariul la banca.

 

"Daca pana la reducere, creditul reprezenta 70% din salariul unui politist, dupa reducere a ajuns la 100%. Rezultatul il poate intelege oricine, asa ca mai multe nu ar fi de zis. Oamenii nu au bani sa plateasca", a mai afirmat Dorel Frent.

 

In judetul Cluj sunt 1.400 de politisti, din care mai bine de jumatate au credite la banca.

 

Comentarii Facebook