Politistii clujeni se judeca cu Ministerul de Interne pentru un spor de 18 procente

Agentii de politie din Cluj sunt nemultumiti ca in 2007 nu au primit si ei o crestere salariala cu 18 %, la fel ca restul bugetarilor. Astazi, a avut loc prima infatisare la Curtea de Apel Cluj, in procesul intentat Ministerului de Interne.

Cei 300 de agenti de politie din Cluj sustin ca ar fi trebuit sa primeasca sporul la fel ca restul angajatilor de la stat si ca au fost discriminati. "Daca toti functionarii publici au primit banii, atunci si noi ii meritam pentru ca si noi suntem bugetari. Nu numai noi de la Cluj am dat in judecata Ministerul ci si ceilalti colegi din tara", a spus Constantin Mandache, liderul Sindicatului National al Agentilor de Politie Cluj.

Ei reclama o ordonanta de urgenta emisa de guvernul Tariceanu in 2007, prin care functionarii publici din toata tara primeau o crestere salariala de 18 %, mai putin politistii, jandarmii si angajatii Ministerului Apararii Nationale.

Ministerul Vasile Blaga a anuntat insa ca politistii au primit o majorare a salariilor de 20 %, asa ca cererea nu se sustine. Matache a declarat, insa, ca a fost o crestere salariala, dar nu de nivelul spus de ministru.

In judetul Cluj sunt 1.200 de politisti care ar putea sa beneficieze si ei de cresterea salariala, daca agentii de politie vor primi castig de cauza.

Infatisarea de astazi a fost amanata deoarece aparatorii au cerut termen pentru studierea dosarului.

Comentarii Facebook