Polițiștii clujeni au confistcat aproape 60 de brazi și o autoutilitară în urma unei razii



Polițiștii clujeni au confiscat 59 de brazi și au indisponibilizat o autoutilitară, în urma unor acțiuni desfășurate zilele trecute.

Astfel, la data de 14 decembrie, în jurul orei 22:00, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin - Post Poliție Comunal Mărișel au depistat un bărbat, de 20 de ani, din Luna de Sus, care transporta cu o autoutilitară 24 de brazi fără proveniență legală.

Bărbatul a fost depistat pe DJ 107P, în localitatea Mărișel.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar pomii de Crăciun au fost confiscați, conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Totodată, a fost dispusă măsura confiscării autoutilitarei cu care se efectua transportul.

De asemenea, IPJ Cluj informează că la data de 13 decembrie, poliţiștii din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Turda, Postul de Poliție Valea Ierii, au acționat pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

Astfel, au găsit abandonați în locul denumit popular Lindru, din cadrul Ocolului Silvic Valea Ierii, 35 pomi de Crăciun - specia brad.

Pomii de Crăciun au fost ridicați în vederea confiscării și predați pe bază de proces-verbal în custodie reprezentanților ocolului silvic.

Verificările continuă pentru stabilirea persoanelor implicate în tăierea și abandonarea brazilor și luarea măsurilor legale.

Comentarii Facebook