Polițiștii au ieșit la amendat pietonii! S-au dat aproape 15.000 de amenzi


Polițiștii au efectuat, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, la nivel naţional, acțiuni pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicaţi pietoni, precum şi pentru combaterea nerespectării normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

Conform IGPR, acţiunile desfăşurate de poliţiştii rutieri, în perioada 11 – 17 mai a.c., i-au avut în vedere, atât pe şoferii care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversare regulamentară, cât şi pe pietonii care traversează prin loc nepermis.

Astfel, pentru nerespectarea normelor care reglementează circulaţia pe drumurile publice, poliţiştii au aplicat 14.881 de sancţiuni contravenţionale.

Din totalul acestora, 13.307 au vizat abateri ale pietonilor, iar 1.574 au fost aplicate pentru şoferii care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public.

Conform legii, în cele 1.574 de cazuri, şoferilor le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 30 de zile.

Comentarii Facebook