Polițiștii au dat amenzi de peste 10.000 lei la Huedin, într-o singură zi


polițiștii clujeni au efectuat, marți, o serie de controale pe raza oraşului Huedin şi a localităţilor arondate pentru a preveni şi combate faptele antisociale.

Ieri, 31 martie a.c., pe raza oraşului Huedin şi a localităţilor arondate, poliţiştii au acţionat în pieţe agro-alimentare, localuri publice, societăţi comerciale pentru combaterea evaziunii fiscale, a comerţului ilicit, precum şi a contrabandei cu produse accizabile. Totodată, s-a verificat respectarea prevederilor legale privind asigurarea cu sisteme de securitate a obiectivelor economice, cu precădere a caselor de schimb valutar.

Activităţile, desfăşurate cu sprijinul jandarmilor, poliţiştilor locali şi a reprezentanţilor primăriei, au vizat, de asemenea, prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale, a cerşetoriei, a vagabondajului, precum şi a altor fapte care tulbură ordinea şi liniştea publică”, informează reprezentanții IPJ Cluj.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 35 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 10.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, Legii 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică, Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi a O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, în cadrul acţiunii, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării aproximativ 7 metri cubi de lemn şi numeroase produse alimentare, a căror provenienţă nu a putut fi justificată.

Totodată, în cadrul activităţii a fost vizat comerţul ilicit cu produse accizabile, fiind ridicaţi în vederea confiscării aproximativ 55 de litri de băuturi spirtoase, circa 50 de litri de vin şi aproximativ 500 de ţigarete.

Valoare tuturor bunurilor confiscate este de peste 4.200 de lei.

Comentarii Facebook