Dupa 32 de ani de fuga, Polanski trebuie sa se intoarca in SUA pentru a face fata acuzatiilor de viol

Roman Polanski trebuie sa se intoarca in Statele Unite ale Americii pentru a fi de fata la pronuntarea sentintei in dosarul in care este judecat pentru ca a intretinut relatii sexuale cu o minora de 13 ani, in casa actorului Jack Nicholson.

 

Judecatorii si-au motivat decizia spunand ca regizorul polonez este un fugar si sfideaza justitia de 32 de ani. Inainte de infatisarea de vineri, magistratii le-au inmanat avocatilor o motivare de 11 pagini prin care le-au explicat ca nu sunt de acord cu pronuntarea sentintei in lipsa fugarului Roman Polanski, deoarece conform legilor americane cineva care fuge de judecata nu are dreptul la un proces, decat in cazul in care se intoarce.

 

Regizorul polonez este acuzat ca a drogat si violat un minor si de sodomie. Polanski a fost retinut imediat dupa comiterea faptei, acum 32 de ani, si a stat in arest, dar a fost eliberat si a reusit sa fuga in porima faza in Franta.

Victima regizorului polonez, Samantha Geimer, avea 13 ani cand l-a cunoscut pe Polanski pentru o sedinta de modeling in Los Angeles, in anul 1977. Polanski a fost acuzat ca i-a dat sa bea sampanie si droguri, dupa care a violat-o.

Roman Polanski, in varsta de 76 de ani, a fost retinut in 26 septembrie in Elvetia, si arestat pe baza unui mandat emis de judecatorii americani. De atunci a stat doua luni intr-un centru de detentie si i s-a permis sa locuieasca intr-o cabana pe care o detine in statiunea Gstaad. Regizorului "Pianistului" asteapta decizia de extradare in SUA, pentru a fi confruntat cu acuzele care i se aduc.

Comentarii Facebook