Platon, fostul prefect al Clujului, condamnat cu suspendare, dupa ce a omorat un bebelus pe trecerea de pietoni

 

Calin Platon, fostul prefect de Cluj, care a accidentat mortal un bebelus si a ranit-o pe mama acestuia pe o trecere de pietoni din cartierul Grigorescu, a fost condamnat la 1 an si 11 luni de inchisoare cu suspendare.

 

Sentinta a fost pronuntata de Judecatoria Cluj Napoca si poate fi atacata cu recurs de procurori.

 

Platon este judecat pentru ucidere din culpa, vatamare corporala grava si conducere fara un permis. El si-a recunoscut fapta si a pledat vinovat in baza noii legi a micii reforme in justitie si a beneficiat de clementa si de o sentinta mai blanda.

 

De asemenea, fostul prefect a platit despagubiri familiei bebelusului in valoare de 165.000 de euro.

 

Calin Platon a motivat in repetate randuri ca nu a vazut-o pe mama care impingea un carurior din cauza soarelui care era la apus si l-a orbit.

 

VEZI AICI CE A DECLARATIN FATA INSTANTEI!


Platon a fost de acord sa achite 165 de mii de euro, 150.000 de euro vor fi primiti de cei doi parinti, iar inca 15.000 de euro vor fi achitati pentru leziunile suferite de mama copilului, in urma accidentului. (Vezi AICI detalii)

 

Accidentul provocat de Calin Plation a avut loc in 28 august pe pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, din Grigorescu.

 

Fostul prefect, Calin Platon, a declarat atunci pentru Stiri de Cluj in exclusivitate ca nu era baut in momentul producerii accidentului. "Nu am baut nimic, atat pot sa va spun acum, pentru ca sunt foarte rascolit. Astept sa se termine ancheta politiei. Accidentul s-a produs in cartierul Grigorescu", a adaugat Platon. (Vezi AICI detalii)

 

In urma accidentului, Raul Jakab, de numai 3 luni a decedat, iar mama lui a fost operata la Clinica de Ortopedie.

Comentarii Facebook