Planetariu la Muzeul Etnografic din Cluj. Telescoape vor fi montate și în Piața Unirii

 

Expoziția ”Descoperă Universul” va putea fi văzută la Muzeul Etnografic din Cluj-Napoca, în perioada 17 - 21 aprilie, în organizarea Societății Astronomice ”Andromeda”.

 

Clujenii vor putea vedea proiecții digitale pe cupola planetariului, dar și telescoape și camere foto folosite în astrofotografie. 

 

Cu ocazia Zilei Internationale a Astronomiei, sărbătorită în data de 20 aprilie, în cadrul expozitiei se vor realiza 3 ore de proiectie digitala pe cupola planetariului ce va fi instalată la muzeu.

 

De asemenea, pe platoul pietonal din Piata Unirii in după masa și seara zilei de 20 aprilie, între orele 15 și 22, clujenii vor putea observa  Luna, planeta Jupiter, roiuri, nebuloase si galaxii prin telescoapele Societatii Astronomice Andromeda si STARMAX.

 

Programul manifestarilor speciale din cadrul expozitiei este urmatorul:

 

- 17 aprilie, ora 16 – Deschiderea oficiala a expozitiei – la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, str. Memorandumului, nr. 21 (intrare libera)

 

- 20 aprilie, orele 14-17 - Proiectii digitale pe cupola planetariului – la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, str. Memorandumului, nr. 21. Se vor realiza prezentari de 30 de minute in cupola planetariului in care spectatorii vor putea vedea si invata constelatiile vizibile pe cerul primaverii, miscarea aparenta a stelelor pe cer, planetele, roiuri, nebuloase si galaxii importante.  Prezentarile se vor realiza daca sunt cel putin 5 persoane pe grupa. O grupa poate avea maxim 10 persoane adulte sau maxim 15 copii. Orarul prezentarilor: 14:00 - 14:30, 14:45 - 15:15, 15:30 - 16:00, 16:15 - 16:45. Intrare pe baza de bilet.

 

- 20 aprilie, orele 15-22 – Ziua Internationala a Astronomiei 2013 - Observatii astronomice pentru public in Piata Unirii,  pe platoul pietonal, daca cerul este senin (gratuit)

 

Expozitia se poate vizita in fiecare zi in perioada 17 - 21 aprilie, intre orele 10 si 17. Intrarea la expozitie se face pe baza de bilet (6 lei pentru adulti, 3 lei pentru elevi/studenti) si permite si vizitarea colectiilor permanente ale Muzeului Etnografic al Transilvaniei.

 

Comentarii Facebook