Plăcuțele trilingve sunt amplasate la intrare în Cluj-Napoca - FOTO

 

Plăcuțele trilingve promise de Emil Boc sunt montate în aceste zile la intrare în Cluj-Napoca. 

 

Pe aceste plăcuțe va fi scris numele orașului în trei limbi, dar și denumirea istorică a Clujului. 

 

Primarul Emil Boc a solicitat o opinie din partea UBB Cluj / Facultatea de Istorie și Filosofie pentru a putea lua o decizie în privința denumirilor orașului, denumiri care ar trebui trecute pe indicatoare. 

 

Pe indicator apare denumirea istorică a Clujului, dar și denumirile în limba română, maghiară și germană. ”Această formulă sublinează dimensiunea istorică a orașului nostru, din antichitate până în prezent, precum și caracterul multicultural și european al municipiului nostru. Soluția propusă de Primăria reflectă o realitate istorică validată științific și, nu în ultimul rând, este o soluție care își propune în continuare să unească și nu să dezbine comunitatea clujeană. Este o soluție europeană a timpului prezent”, preciza primarul Emil Boc.

 

La intrările în Cluj-Napoca vor fi amplasate panourile standard prevăzute de lege. Vom avea prima tablă care reflectă denumirea administrativă și cea de-a doua tablă care reflectă dimensiunea istorică a municipiului Cluj-Napoca”, a mai explicat primarul Emil Boc.

 

Comentarii Facebook