Placutele trilingve din Campia Turzii, declarate ilegale de Tribunalul Cluj


Hotararile Consiliului Local Campia Turzii, de amplasare de placute trilingve la intrare si iesire din oras, au fost anulate de Tribunalul Cluj.

Mircea Crisan, localnic din Campia Turzii, a contestat in instanta hotararile Consiliului Local, din 18 decembrie 2008 si 25 februarie 2010, prin care alesii si-au dat acordul ca pe langa numele orasului pe panouri sa fie scris si cel in maghiara, Aranyosgyéres, si in germana, Jerischmarkt.

Potrivit turdanews.net, Mircea Crisan a castigat la Tribunalul Cluj, sectia Contencios Administrativ, si cele doua hotarari au fost anulate.

"Desi in sedinta Consiliului Local atat unul dintre consilieri, cat si subsemnatul am atras atentia ca luarea unor astfel de hotarari nu are suportul legal, nimic nu i-a oprit pe alesii nostri sa isi duca la capat actiunea ilegala. Nu puteam sa raman pasiv, sa accept o actiune a consilierilor locali, stiind ca aceasta este ilegala, asa ca m-am adresat justitiei nu fara o anumita teama in suflet", a declarat Mircea Crisan.

Tribunalul i-a dat castig de cauza, pe motiv ca, in Campia Turzii, locuiesc numai 6% etnici maghiari si foarte putini de etnie germana, astfel ca legea nu este respectata. Decizia poate fi atacata cu recurs.

Comentarii Facebook