Pizzerii si firme de catering amendate cu 20.000 de lei pentru ca foloseau alimente expirate


Mai multe pizzerii si firme de catering au fost amendate cu 20.000 de lei de inspectorii Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor Cluj pentru ca foloseau alimente expirate.

Seful Comisariatului Cluj, Mircea Radu, a declarat ca au fost verificate 18 pizzerii si 10 firme de catering. Alimentele folosite aveau termenul de valabilitate expirat cu pana la 7 zile,.

"Am constatat, la firmele de catering, ca nu erau facute operatiile de baza pentru pregatirea alimentelor care urmau a fi folosite in prepararea mancarurilor. Exista riscul contaminarii alimentelor. A fost dispusa retragerea din circuitul consumuluia 10,5 kilograme de produse alimentare. Amenzile aplicate au fost in valoare de 8.300 de lei", a declarat seful CJPC Cluj.

In cazul pizzeriilor, inspectorii de la protectia consumatorilor a au constatat ca din 18 unitati verificate 15 aveau probleme.

"Principalele deficiente semnalate se refera la utilizarea unor materii prime la prepararea diferitelor sortimente de pizza, cu data durabilitatii minimale depasita. S-a gasit depozitata in vederea utilizarii o cantitate de 15,8 kilograme de materii prime? expirate", a mai spus Mircea Radu.

Amenzile in cazul pizzeriilor s-au ridicat la 11.000 de lei.


Comentarii Facebook