Pista de 3.500 de metri taie Centura Apahida. Cum s-a ajuns la acest MEGA EȘEC - VIDEO

 

Pista de 3.500 de metri este un proiect inițiat de Consiliul Județean în 2010, când s-a cerut și un aviz din partea Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR).

 

Directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj, Eugen Cecan, reprezentantul în teritoriu al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri și Poduri (CNADNR) Cluj, a declarat că centura Vâlcele - Apahida a fost avizată și proiectată în 2005, iar discuțiile privind pista de 3.500 de metri a Aeroportului Internațional Cluj au fost începute în 2010, de președintele Consiliului Județean Cluj din acea perioadă, Alin Tișe, actualmente senator PDL.

 

Au fost două proiecte diferite, în sensul că Centura Clujului a fost avizată și dată hotărârea de guvern în 2005, programul de dezvoltare a Aeroportului Cluj-Napoca este unul foarte bun și de interes pentru regiunea noastră. În 2009, în luna a patra, s-a obținut un aviz de la Consiliul Județean în care, pentru centura Vâlcele-Apahida, și era numai din punctul de vedere al pistei de 2.100 de metri. În anul 2010 s-a revenit și au cerut cei de la Consiliul Județean Cluj CNADNR un aviz pentru pista de 3.500 de metri. Este un proiect propus de IPTANA și e un proiect care nu e definitiv (cel al pistei). În 31 ianuarie am fost convocați de Consiliul Județean Cluj și de Aeroport la o discuție pentru analizarea tuturor variantelor care implică cele mai puțin costuri”, a declarat directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj, Eugen Cecan. 

 

Fostul președinte al CJ Cluj, Alin Tișe, a declarat luni, 28 ianuarie, pentru Știri de Cluj că nu îi pasă de această problemă. Câteva ore mai târziu a revenit cu un comunicat de presă în care demontează toate acuzațiile. 

 

Informaţii eronate, în spaţiul public, privind construirea pistei de 3.500 m. Urmare a informaţiilor eronate apărute în presă, cu privire la construirea pistei de 3,500 m la Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, Alin Tişe face următoarele precizări: Traseul pistei de 3,500 m a fost aprobat înainte de anul 2008, înainte ca Alin Tişe să fie Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj; Studiul de Fezabilitate, Proiectul Tehnic şi restul documentaţiilor necesare pistei au fost contractate, urmărite şi gestionate în mod direct de către Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca; Gestionarea Centurii de ocolire – studii, proiectare etc., s-a făcut de către Ministerul Transporturilor prin CNADNR; De la momentul începerii construcţiei celor două obiective – pistă şi centură, proiectanţii celor două instituţii şi-au coroborat proiectele în permanenţă; Întreaga documentaţie care necesita conform legii aprobarea la nivelul Consiliului Judeţean Cluj, a fost aprobată în plenul CJC, în unanimitate, de reprezentanţii tuturor partidelor politice; Construirea pistei de 3,500 m nu e influenţată / afectată în nici un fel de construirea centurii, aşa cum eronat se susţine în spaţiul public; Încercarea unor politruci, care nu au soluţii pentru proiectele Clujului, de a discredita pe cei care au realizat proiecte pentru Cluj, este apanajul oamenilor lipsiţi de valoare şi care în lipsă de soluţii, lansează informaţii eronate în spaţiul public; Le cer acestor „purtători de geantă” ca, înainte de a lansa în spaţiul public informaţii eronate, menite să dezinformeze şi să le acopere neputinţa, să verifice temeinicia acestor informaţii”, a afrmat Tișe.

 

Cert este că pista de 3.500 de metri trece peste Centura Apahida, care acum trebuie mutată. Costurile sunt uriașe, ajungând la 10 milioane de euro.

 

Uioreanu despre DEMOLAREA Centurii Apahida: Tișe și Pantelimon știau de probleme. Avioanele riscă să răstoarne mașinile

Comentarii Facebook