Aviatorul clujean care are pensie de 32.000 de lei va saraci dupa recalculare

Recalcularea pensiilor promisa de Guvernul Boc va atenta la buzunarul unui aviator clujean care are o pensie lunara de 32 de mii de lei. Daca isi va pierde privilegiile, pensionarul de lux din Cluj-Napoca va pierde multe zerouri.

Aviatorul clujean a profitat de legislatie care spune ca, in cazul pilotilor, pensia se calculeaza in functie de veniturile realizate in ultimele trei luni. Astfel, la un calcul simplu, a avut in lunile octombrie, noiembrie si decembrie 2009 venituri lunare cuprinse intre 30 - 35 de mii de lei, din care a primit sub forma de pensie 80 %.

 

Surse din cadrul Casei de Pensii Cluj sustin ca venitul aviatorului ar putea sa scada sub 50 % din valoarea actuala, dar acest lucru doar in cazul in care noua lege a lensiilor va avea un caracter retroactiv.

 

Aviatorul clujean este unul dintre cei 200.000 de pensionari privilegiati, cu venituri de zeci de mii de lei, dar ale caror pensii speciale vor fi recalculate anul viitor, de cand ar trebui sa intre in vigoare noua lege. Astfel, vor fi recalculate pensiile aviatorilor, magistratilor si ale altor categorii care au au beneficiat de aceste privilegii.

In judetul Cluj, mai sunt sapte persoane care au pensii mai mari de 10.000 de lei si alte 76 care castiga intre 5.000 si 10.000 de lei.

 

In tot acest timp, pensia unui clujean obisnuit este de 767 de lei.

Comentarii Facebook