Pictura de Pallady scoasa la licitatie la Cluj cu 24.000 de euro!

 

O pictura de Pallady estimata la 24.000 de euro este scoasa la licitatie in aceasta seara intr-un eveniment organizat la Cluj de Galeriile Quadro.

"Punem accent pe  arta din Transilvania, deoarcee colectionam in special din aceasta zona, dar, in cadrul acestei licitatii de primavara, lucrarile de top sunt lucrari importante ale marilor maestri, precum Theodor Palladi, care este prezent cu o lucrare timpurie, realizata in 1908 - 1910, lucrare rara. De asemenea, o alta piesa importanta este o lucrare a lui Alexandru Ciucurencu din 1938", a declarat Szekely Sebestyen Gyorgy, directorul Galeriei Quadro.

La eveniment vor fi licitate 94 de lucrari realizate de maestri precum: Ács Ferenc, Adam Baltatu, Alexandru Ciucurencu, Aurel Ciupe, Nicolae Enea, Miklóssy Gábor, François Gall, Nagy Imre, Nagy István, Ion Pacea, Theodor Pallady, Iulius Podlipny, Aurel Popp, Nicolae Vermont, Arthur Verona, etc.

Piesele vedete ale licitatiei sunt Biserica din Bucium, pictura semnata de Theodor Pallady, fiind una din lucrarile rare ale perioadei timpurii din cariera artistului (1908-1910) si Natura statica cu flori de Alexandru Ciucurencu, datata 1938.

Pretul de pornire al tabloul lui Pallady este de 24.000 de euro, iar pentru pictura lui Alexandru Ciucurencu de 8.000 de euro.

Comentarii Facebook