Piața Lucian Blaga (fosta Păcii) nodul de trafic al Clujului, va fi mai mult pietonalizată - FOTO

 

Primăria Cluj-Napoca propune o mai mare pritonalizare a Pieței Lucian Blaga, nodul de trafic pe mai multe axe ale Clujului, Mănăștur - Centru / Zorilor - Centru.

 

Proiectul Primăriei Cluj-Napoca de reabilitare și extindere a zonei pietonale în Piața Lucian Blaga și pe străzile Republicii (primul tronson), Napoca, Petru Maior și Emil Isac și amenajare de piste de biciclete a fpst dezbătut de arhitecți și oficialii Primăriei. 

 

Avem o piață azi (n.r. Piața Lucian Blaga), care este în fond un mare nod rutier, în ciuda amplasamentului său central, a proximității unor obiective culturale și instituții importante. Proiectul are în vedere creșterea calității spațiul urban, extinderea spațiului pietonal și crearea unei rețele coerente de piste de biciclete. De asemenea, se propune modernizarea iluminatului public și plantarea mai multor arbori. Pentru a finanța această investiție avem în vedere atragerea de fonduri europene, nerambursabile, necesitatea acestui proiect fiind menționată și în planul de mobilitate urbană durabilă a orașului, fapt care îi asigură eligibilitate la finanțarea de acest tip”, a declarat Ovidiu Cîmpean, director în cadrul Primăriei Cluj-Napoca, conforn News.info.

 

Pentru că etapa de dezbatere publică a fost ”rezolvată”, fiind o formalitate cerută de lege, proiectul va putea fi pus în practică.

Comentarii Facebook