Piata Avram Iancu si Piata Unirii din Cluj-Napoca au fost in bezna, timp de 60 de minute. Tinerii au aprins lumanari de "Earth Hour" - VIDEO


Iluminatul public din Piata Unirii si Piata Avram Iancu a fost intrerupt timp de 60 de minute aseara, de la ora 20.30 la 21.30. Zeci de orase din tara si sute din intreaga lume s-au alaturat campaniei "Ora pamantului".

Tinerii adunati in centrul orasului Cluj-Napoca au aprins lumanari in pietele din centrul orasului si trecatorii s-au oprit cateva secunde pentru a marca momentul. Cluj-Napoca se inscrie astfel in randul marilor orase ale lumii care au luat parte la aceasta initiativa pornita acum patru ani de la Sydney.?

In Bucuresti, s-au stins luminile la Palatul Parlamentului si Ateneul Roman, Muzeul National de Arta al Romaniei, Teatrul National, dar si Opera.

Autoritatile din alte 30 de orase din tara au stins lumina la diverse institutii publice in semn de respect fata de aceast demers global de oprire a schimbarii climei. Nici oamenii de rand nu au ramas indiferenti si in mii de locuinte din Romania luminile au fost stinse in jurul orei 20.30, chiar daca doar pentru cateva minute.

"Earth hour" a fost sarbatorita la nivel planetar. Noua Zeelanda a fost prima tara care a stins lumina, iar apoi pe rand peste 100 de tari au ramas in bezna.

Pentru 60 de minute s-a stins lumina la Opera din Sydney sau orasul Interzis din Beijing, la Turnul Eiffel, Acropole din Grecia, Empire Statele Building sau statuia lui Hristos din Rio de Janeiro. Peste 1.200 de obiective turistice celebre din 125 de tari au fost incluse in acest program care atrage atentia asupra pericolului poluarii si incalzirii globale.


Comentarii Facebook