Peste 2.000 de aparate electrice impotriva tantarilor au fost retrase din magazinele clujene

Un clujean a reclamat la OPC ca aparatul electric cu pastile impotriva tantarilor a explodat.

 

Sesizarea viza un aparat Aroxol. "De remarcat este faptul ca aparatul AROXOL produs in Romania, imita perfect un aparat produs in Italia care corespunde din punct de vedere al conformitatii si calitatii, produsul romanesc fiind pus pe piata cu documentele de calitate si conformitate aferente produsului italienesc, pana in prezent reprezentantii producatorului neputandu-ne pune la dispozitie documentele de testare si certificare emise de catre Laboratorul de Incercari pentru Verificare Produse Electrice, Bucuresti", se arata intr-un comunicat al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Cluj.

 

Inspectorii de la Protectia Consumatorului au verificat in ultima perioada un distribuitor si 11 vanzatori de astfel de aparate electrice. Au fost aplicate opt amenzi agentilor comerciali in valoare de 19.000 de lei. "Au fost retrase de la comercializare 600 bucati aparate in valoare de 5.000 lei, iar distribuitorul din Cluj a dispus retragerea a 1.550 bucati aparate din 26 unitati de comercializare", mai spusn reprezentantii CJPC Cluj.

 

Inspectorii le recomanda clientilor sa citeasca cu atentie instructiunile de utilizare, iar pentru eventualele nelamuriri sa solicite informatii avizate atat operatorilor economici, cat si comisarilor CJPC Cluj.

Comentarii Facebook