Peste 1.000 de posturi vacante in spitalele din judetul Cluj

Potrivit unei statistici intocmite de reprezentantii Ministerului Sanatatii, in spitalele din judetul Cluj sunt vacante 218 posturi de medici si 710 de asistenti medicali.

 

Cel mai mare deficit de specialisti se inregistreaza la specialitatea Anestezie si Terapie Intensiva, unde sunt vacante 21 de posturi. In top urmeaza Medicina de laborator, cu 15 posturi libere, Psihiatria, cu 15, si Medicina de Urgenta, unde sunt 14 posturi neocupate.

 

Dintre spitalele din judet, cel mai mare deficit se inregistreaza la Spitalul Judetean, unde 41 de posturi de medici sunt neocupate, si la Spitalul din Turda, unde sunt vacante 26 de locuri.

 

Statistica prezentata pe site-ul Ministerului Sanatatii, arata ca in judet mai sunt libere 11 posturi de farmacisti, 15 de biologi si chimisti, 25 de logopezi si sociologi, 710 de asistente medicale, 185 de infirmiere, 202 posturi de ingrijitoare si 10 de soferi.

 

Lista cu posturile vacante din intreaga tara a fost publicata pentru in vederea redistribuirii personalului de specialitate din unitatile sanitare care vor fi transormate in camine de batrani. Din judetul Cluj, in aceasta situatie este doar Centrul de Sanatate Mociu.

Comentarii Facebook