Peste 1.000 de ceferisti clujeni vor fi disponibilizati

1.100 dintre cei aproape 8.000 de angajati de pe raza Regionalei CFR Cluj urmeaza sa fie disponibilizati la inceputul anului viitor. Concedierile fac parte din programul de restructurare de la calea ferata.

 

Liderul Sindicatului Miscare Comercial de raza Regionalei CFR Cluj, Grigore Mare, sustine ca cei mai multi angajati care vor fi disponibilizati provin de la societatea CFR Marfa, iar restul de la CFR Infrastructura si CFR Calatori.


?Nu suntem de acord cu aceste disponibilizari in conditiile in care vrea administratia, adica fara plati compensatorii?, a declarat Grigore Mare. El sustine ca angajatii disponibilizati de la calea ferata nu isi pot gasi alte locuri de munca din cauza pregatirii lor, specifice domeniului feroviar.


In aceasta saptamana, la Bucuresti urmeaza sa aiba loc intalniri intre federatiile sindicatele si administratia celor trei companii. Sindicalistii sunt decisi sa porneasca protestele daca administratia nu va plati salarii compensatorii pentru muncitorii disponibilizati.

 

Comentarii Facebook