Pesta porcină în Cluj! Se asigură stocul de substanțe dezinfectante

 

Autoritățile clujene dezbat un proiect de hotărâre privind demararea urgentă a unor măsuri concrete în vederea prevenirii, pe teritoriul județul Cluj, a infestării speciei porcine cu virusul Pestei Porcine Africane (PPA).

 

În mod concret, se propune alocarea, din fondul de rezervă bugetară al Județului Cluj, a sumei de 352.000 lei în vederea achiziționării mai multor cantități de substanțe dezinfectante, după cum urmează: 14.000 kg de sodă caustică, 140.000 kg de var nestins și, respectiv, a 1.000 kg de Virkon S 1:200.

 

Pentru prevenirea infectării cu acest virus, specialiștii în domeniu au recomandat achiziționarea de soluție virulicidă (Virkon S 1:200), material care să fie folosit în contextul amenajării de dezinfectoare rutiere care vor fi amplasate pe cel puțin patru artere de circulație. Totodată, s-a recomandat ca, pentru instituirea unor măsuri minime de profilaxie generală, în cadrul celor aproximativ 14.000 exploatații non-profesionale cu suine din județul Cluj, să fie achiziționate sodă caustică și var nestins, substanțe dezinfectante care vor fi ulterior distribuite prin coordonarea D.S.V.S.A. Cluj.

Comentarii Facebook