Pesimismul este rege la orase! 61% dintre romanii care stau la bloc cred ca o vor duce mai rau in urmatorii ani

 

61 % dintre romanii care traiesc in mediul urban cred ca in anii urmatori vor trai mai rau, iar 34% ca o vor duce mai bine sau la fel, se arata intr-un studiu realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie.

La intrebarea "Cat de multumiti sunteti, in general, de modul in care traiti?", numai 2% au raspuns ca sunt foarte multimiti, 41% sunt multumiti, iar 57% sunt fie nemultumiti, fie foarte nemultumiti.

Romanii care traiesc in orase nu sunt nemultumiti de locul de munca, colectiv sau daca actualul job le permite sa avanseze. Singurul lucru care ii deranjeaza este salariu: 44% dintre cei care au participat la sondajul realizat de IRES au spus ca sunt nemultumiti sau foarte nemultumiti de nivelul salarizarii. 

 

Intrebati daca se considera bogati, 35% dintre romanii care traiesc in mediul urban si-au dat nota cinci, pe o scala de la 1-10, in care 1 este foarte sarac, iar 10 foarte bogat.

 

La realizarea "Obervatorului Urban Romania 2010" au fost chestionate 1.136 de persoane, cu varsta de 18 ani si peste. Ancheta  sociologica a fost realizata in teren in perioada 22 - 25 octombrie 2010.

Comentarii Facebook